Rezidențe artistice în comunități rurale

Apelul de rezidențe România Remarcabilă se adresează tuturor artistelor. Participarea în concurs se poate face în nume individual sau ca grup artistic. 
Cele cinci rezidențe se concentrează pe păstrarea și revitalizarea moștenirii culturale prin integrarea spațiilor naturale, prin conectarea la povești locale, tradiții, obiceiuri existente sau în pericol de a fi uitate și care merită să fie date mai departe generațiilor viitoare. Fie că vorbim despre elemente de patrimoniu imaterial senzorial (peisaje sonore naturale sau sunete realizate de om), simbolistica plantelor din flora locală și sezonieră, cum ar fi reprezentări fitomorfe pe obiecte casnice, fie că ne uităm la plante din perspectiva întrebuințărilor spirituale: ceaiuri, leacuri, decocturi, ne dorim să le dăm o nouă forță prin poveștile spuse de cele cinci artiste.
Rezidențele vor include întâlniri și sesiuni de lucru incluzive și senzoriale cu comunitatea. Printre mediile artistice care credem că s-ar potrivi patrimoniului și comunităților ce-l conțin, includem textile, new media & instalații, foto-video & sunet, sculptură (lemn), ceramică. Ne dorim ca fiecare artistă să poată lăsa o lucrare în comunitatea gazdă. Tema acestor rezidențe artistice este Narative naturale, prin intermediul căreia propunem integrarea patrimoniului natural în narațiunile rurale din cinci comune din rețeaua noastră.

Informații suplimentare și regulament aici

Termen limită: 9 iunie, pra 23:59