Schimbarea perioadei de organizare a preselecției pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP”

Cei care vor fi selectați vor avea posibilitatea de a participa la o tabăra de teatru Pre-HOP, organizată de Teatrul de Stat Constanța, în perioada 6-12 august, în care tinerii debutanți vor avea ocazia să lucreze momentele pentru Gala HOP și nu numai, în cadrul unor ateliere de creație cu regizori din diferite generații și cu actori de notorietate, dar vor avea și ocazia unor întâniri cu alte personalități din lumea culturală.

Ne adresăm tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licență) începând cu promoţia 2016. Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau după adeverință, în cazul absolvenților anului 2024, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul momentului prezentat. De asemenea, dacă sunt anumite cerințe tehnice pe care le putem asigura, vă rugăm să le menționați.

Tema ediției:

Revenirea la autenticitate

Actorul AUTENTIC – Actorul COMPLET

Directorul artistic al Galei HOP 2024 este regizorul Erwin Șimșensohn.

Anul acesta, direcția artistică a Galei își propune o reîntoarcere la actoria pură prin crearea unui context în care tinerii să poată fi văzuți în plenitudinea autenticității lor; în care să poată să dea măsura talentului prin utilizarea instrumentelor primare ale actorului: gând, cuvânt, voce, corp.

Atât la Secțiunea INDIVIDUAL, cât și la Secțiunea GRUP, concurenții vor avea libertatea totală în a pregăti un moment (comic, dramatic sau, de preferință, care acoperă o varietate de genuri), care să le pună în valoare mai presus de orice capacitatea de înțelegere a unui text dramatic, de transmitere logică a unor idei, gânduri, sentimente, dar și capacitatea de a folosi în ajutorul lor instrumentele de bază (gândul, vocea, corpul). Se pot utiliza elemente minime de decor, recuzită, lumini și sunet, însă nu vor fi permise alte instrumente tehnice, precum microfoane de orice fel pentru amplificarea vocii sau proiecții video.