Înscrie-ți scurtmetrajul în ECOSISTEM

COSISTEM – Festival Internațional de Arte Performative caută scurtmetraje pentru o proiecție în Grădina Botanică. 

ECOSISTEM este un proiect multidisciplinar și incluziv care va avea loc între 23 și 27 August 2023, în București.

Prin tema de anul acesta: FEAR(S) OF GLOBAL WARMING , invităm creatorii și publicul la un dialog despre anxietățile omului contemporan, ale cărui probleme și griji cotidiene au ca fundal o lume fragmentată și o criză climatică globală iminentă. Ne interesează subiecte precum: sănătate mintală, alienare, inegalitate socială, consumerism, exploatare, poluare, încălzire globală, etc. 

So, dacă ești student/ă la facultatea de film sau absolvent/ă și ai un scurtmetraj care ți se pare potrivit și pe care ai vrea să îl prezinți la noi în festival, așteptăm propunerea ta la adresa de mail: contact.ecosistem@gmail.com până pe data de 10 august. Vei primi un răspuns de la noi în aproximativ o săptămână de la data deadline-ului.

Ce trebuie să ne trimiți? 

-scurtmetraj (link vizionare sau link transfer – format .mp4)

-trailer (dacă există)

-3-5 screenshots

-scurt synopsis

-echipa

Ce căutăm:

Scurtmetraje produse în ultimii trei ani, cu o durată de max. 30 de minute, calitate minimă Full HD (1080p). Filmele pot fi live action sau animație, și se pot încadra în orice gen.

Ce oferim:

Intrare liberă la toate evenimentele din cadrul festivalului (performance-uri, ateliere, lecturi, concert, proiecții, dezbateri etc.)

ECOSISTEM – Festival Internațional de Arte Performative, aflat la a doua ediție, va avea loc între 23 și 27 August 2023 în București. ECOSISTEM este un festival multidisciplinar și incluziv care își propune să cerceteze prin artă modurile în care se poate crea și poate funcționa o comunitate bazată pe cooperare, nu pe competiție, reunind artiști independenți din Europa, preocupați de probleme sociale actuale. 

Tema ediției de anul acesta, FEAR(S) OF GLOBAL WARMING, va explora performativitatea în cadrul diferitelor arte: teatru, dans contemporan, muzică, poezie, arte vizuale, aducând în prim plan raportarea la mediu ca spațiu personal și comunitar și anxietățile legate de schimbările pe care le suferă acesta.

Festivalul se va desfășura în locații convenționale și neconvenționale din București, outdoor și indoor și va avea diferite tipuri de activități: performance-uri internaționale și naționale, ateliere pentru amatori și profesioniști, intervenții artistice în spațiul public, o instalație performativă, lecturi de poezie, concerte, dezbateri, o seară de storytelling, o lansare de revistă, o proiecție de scurtmetraje și o proiecție de videoperformance. O parte dintre evenimente vor fi disponibile și online pe paginile festivalului.